Nu-i așa că și tu adori momentul când întreaga podea sclipește? Nu știm dacă îți vine să crezi, însă curățarea pardoselilor poate fi cea mai relaxantă activitate casnică. Desigur, aceasta este mai ușoară și mai rapidă doar dacă folosești detergenții, ustensilele și tehnicile corecte.
În articolul ce urmează, ți-am pregătit câteva sfaturi despre cum să cureți corect podeaua, ca la final să te bucuri de un aer proaspăt și reconfortant.
Pentru a nu rămânea în urmă, trebuie să nu uiți că întreținerea este cea mai importantă. Mătură în fiecare zi, iar dacă este nevoie aspiră și șterge pe jos, astfel îți va fi mult mai ușor în ziua în care te ocupi de curățenie generală.
Acum că ți-ai reamintit cât de important e să nu treacă o zi fără a păstra podelele curate, să trecem la pașii pe care să-i urmezi atunci când faci curat.
1. Aspiră solul și îndepărtează obstacolele
Secretul este să începi prin a aspira întreaga podea și a înlătura orice obiect te deranjează sau îți stă în cale. În cazul în care omiți acest pas, ștergerea va fi complet lipsită de sens și vei mânji doar podelele cu praf, păr și firimituri umede. Pentru a strânge toată mizeria, poți alege și un mop cu lavete uscate, însă noi îți recomandăm să folosești aspiratorul, puterea acestuia ducând la rezultate mai bune. Pentru a te asigura că scapi de tot gunoiul, ridică orice covor, scaun sau alte obiecte de pe podea.
2. Selectează soluția de curățare și mopul potrivit pentru tipul de pardoseală.
Detergentul și mopul sunt instrumente esențiale. În plus, decizia depinde de tipul de podea pe care o ai. Mopurile de modă veche, mopurile cu bandă, mopurile cu burete sau cele cu pulverizare pot fi folosite pe o varietate de suprafețe, inclusiv lemn de esență tare finisat și laminat, vinil și linoleum.
3. Șterge podeaua.
Nu uita să citești instrucțiunile de folosire ale detergenților pentru a nu obține o soluție prea diluată, care să nu-și facă treaba, sau una prea concentrată. Mopul își va face treaba mult mai bine, va preveni deteriorarea podelei și o va ajuta să se usuce mai repede dacă după scufundare, îl storci bine. Cum să ștergi în funcție de tipul de mop pe care îl deții? Dacă ai unul clasic, mișcarea de ștergere trebuie să fie în forma cifrei 8, dacă ai unul cu bandă sau cu burete șterge sub forma unei linii drepte, iar dacă ai unul cu pulverizator tot ce ai de făcut este să pulverizezi și să glisezi. De asemena, ai grijă să nu calci unde ai șters deja. Intră în toate spațiile înguste. Curățarea temeinică a podelei nu este ceva ce faci în fiecare zi, așa că asigură-te că ajungi în toate colțurile.
4. Clătirea
După ce ai terminat partea de spălare, clătește bine pardoselile, cu apă curată, proaspătă și caldă. Înainte de a așeza orice obiect la loc, lasă totul să se usuce. Pentru a grăbi procesul, deschide câteva ferestre sau pornește un ventilator. Pentru a nu munci în zadar, asigură-te că nimeni nu intră în contact cu podelele până când acestea nu sunt uscate complet.
5. Curăță ustensilele folosite
Pasul final, deși poate fi destul de neplăcut, este necesar și obligatoriu. Nu uita să cureți toate articolele folosite și să le lași să se usuce înainte de a le pune înapoi la loc. Chiar dacă nu-ți place cum sună, crede-ne, ne vei mulțumi data viitoare când vei face curat.
Acum că ai terminat, tot ce îți rămâne de făcut este să te relaxezi. Dar ce ar fi dacă tu te-ai relaxa toată ziua, fără să-ți faci griji pentru curățenie. Cum? Ne contactezi! Facem totul ca nou, pentru ca tu să ai timp pentru plăcerile tale!